Thy Lam har elite smiley
 

THY LAM

ved Gitte Kroll, Oddesundvej 105, SKJOLDBORG, 7752 Snedsted

Tlf. 97 93 16 56....gitte@thylam.dk ..... Merkur Andelskasse. 8401-4208569

 

---Gårdbutikken har åbent hver eneste torsdag, fredag og søndag kl. 14-17 - og herudover når vi er hjemme! Du er velkommen. Kig forbi!

 

   
   Thy Lam reg. varemærke
   
 
 

Website produceret af Gitte Kroll,

Thy Lam


 
 
Lammekød og fårekød

Lammekødet er finfibret, mørt og saftigt. Jeg har fra flere sider hørt, at det smager særlig godt. Vil du høre en koks mening, kan du læse om det her.  Men du kan jo også selv prøve!

Selv tror jeg nok, at vi her i huset foretrækker fårekød - det har mere smag.

Lidt om  tidspunkt for lammekød og slagtekroppens vægt

Lam  vil være slagteklare fra sidst på sommeren, hen over vinteren og hen mod foråret. De vokser i deres eget tempo og presses ikke. Et slagtet lam vejer ca. 18-25kg.

Når dyrene skal transporteres - om det så er til græsningsarealer eller til slagteri -, kører jeg dem altid selv. Hos slagteren indlogerer jeg lammene i en stald, giver dem vand og småsnakker lidt med dem før jeg kører igen. Slagteren holder til på Mors - ca. 25min. kørsel fra os. Dyrene slagtes (de bedøves med en boltpistol og derefter sørgers der for aflivning og afblødning med et snit i halsen). Skindet tages af, indmad tages ud, tarm og mave mv. fjernes og slagtekroppen hænger derefter i kølerum og modner i 5-7 dage. Herefter parteres kødet, detl pakkes og indfryses straks herefter.

En gang imellem må jeg desværre også slagte nogle af mine får.  Og det er som regel i sensommeren, at jeg tager den slags beslutninger...Det kan være, hvis der er  er  problemer med at føde lam, at have mælk nok til lammene eller fordi de flere gange kun har fået eet lam.

Skært eller hakket fårekød er en god spise. Vi - og flere af vores kunder - foretrækker  fårekød, da vi synes, det har endnu mere smag. Altså, en fremragende smag, synes vi....Måske er det fordi de har gået på heden hele sommeren.

Og læs her en mail fra en forhenværende fårekøds-skeptiker - han tilberedte fårekølle som Claus Meyer gjorde det af fårekøller fra Thy Lam i cirkusteltet ved Stenbjerg Kro i efteråret 2007(da Jytte Abilstrøm var konferencier)

gitte

 

 

 

 
Temaer