THY LAM

ved Gitte Kroll

Oddesundvej 105, SKJOLDBORG, 7752 Snedsted

Tlf. 97 93 16 5 .gitte@thylam.dk

Merkur Andelskasse 8401-4208569 / IBAN nr.DK1284010004208569 Swift code: MEKUDK21

 

 

---Gårdbutikken har åbent hver eneste tirsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 14-17 - og når vi er hjemme! Du er velkommen. Kig forbi!

 

   
   
   
 
 

Website produceret af Gitte Kroll,

Thy Lam


 
 
Mine økologiske dyr

Jeg har 140 dejlige får og deres lam. Lidt forskellige af racer - og krydsninger - hver med deres særlige egenskaber. Men alle med det tilfælles, at de giver godt kød. Og det bliver endnu bedre af de naturpåvirkninger, mine får og lam får hele året fra den palet af urter og græsser fra det barske landskab i Nationalpark Thy, men allermest betyder den menneskelige omsorg.Thy lam leger..... Derfor er det daglige mål her i Thy Lam at se glade og tilfredse dyr - allerhelst hoppe højt op i luften sprudlende af livsglæde!

Mange kokke og slagtermestre mener nok, at dette med race og foder giver kødet en ekstra kvalitet. Jeg er selv af den opfattelse, at det drejer sig om noget helt andet - kort fortalt omsorg og måske endda kærlighed? Det er faktisk sådan, at dyrene har følelser som os mennesker - det kan man nok ikke håndtere i industri-landbrug - eller hvad mener du???

140 får svarer til mængden af får på herregårdene her i Thy førhen, men er nu i 2015 faktisk bare - tro det eller ej - ca. 1/10 af en "normal" størrelse for de industrilandbrug, der desværre præger vores landbrugsproduktion.Thy Lam i Nationalpark Thy

Mine får og lam nyder som os mennesker godt af naturen i Thy. Vesterhavet, Stenbjerg og Nationalpark Thy ligger 15 km fra vores gård, og her græsser dyrene fra foråret til sen efterår.De plejer lyngen og den natur, der er her. bliver påvirket af saltet fra Vesterhavet og nyder godt af den brede variation af forskellige græsser og urter i deres foder. Også deres vinterfoder stammer fra især fra områder i Nationalpark Thy. Kød, uld, skind og benting fra vores dyr har derfor fået tilladelse til at må anvende Nationalpark Thy Logoet på vores produkter.

Jeg har en hyrdehunde (border colllie). Det er en meget dejlig og klog hund. Han hjælper mig med at holde styr på fårene - især når jeg skal samle dem - f.eks. når det skal flyttes til nye naturarealer eller hjem for vinteren. Men som regel kan jeg bare kalde på fårene, så kommer de hen til mig.

gitte

 

 

 

 
Temaer